duminică, 2 noiembrie 2008

scena unu

[Type: Microsoft Word 97-2003 Document

Location: C:\Users\user\Documents\bu\bu

Created: 19 ianuarie 2007 21:00:00]


Scena unu.

Vedem in dreapta o masa micuta, acoperita cu o fata de masa alba cu buline verzi- stilul disco ’70. Capacul laptopului e ridicat si nu se poate vedea nimic in spatele lui. Din spatele capacului apare la un moment dat o mana de papusa pe un mouse. Mouse-ul era dinainte. Deasupra capacului apare un fes, care se clatina in stanga si in dreapta. Auzim vocea povestitorului, cu distort, care spune primele lucruri despre Lu. Papusarul se ridica, agata caciula pe cealalta parte a laptopului, in partea de sus, si vine pe centrul scenei, cu spatele. Heblu. Lumina- se intoarce cu fata, cu o papusa gen cowboy, sau raufacator, unul dintre avatarurile lui Lu.

Tipete de groaza cand se intoarce...

“Tuturor le era frica de Virgin Lou.”

Incepe o melodie “periculoasa”, pe care incepe urmatoarea scena.

Apare langa Virgin Lou o “avatara”, Sybill. Sybill- o papusha “de afaceri”, imbracata la costum.

Ce faci?

Calcule.

Ce fel de calcule?

De ce ma intrebi asta?

Vreau sa stiu.

De ce?

Sunt curios.

Virgin Lou spargea incet incet orice tipare previzibile.

Nu pot sa te ajut?

(panica si mai mare)

De ce sa ma ajuti?

Ca sa iti mearga afacerile mai bine.

Cine esti tu??

Sunt cineva care vrea doar sa te ajute.

Nu exista asa ceva. Pleaca! Pleaca, pleaca, pleaca te rog!! Pleaca!!! Am treaba, nu pot sa-mi pierd timpul cu prostii, am foarte multa treaba, pleaca, pleaca, pleaca… (Sybill se chinuie sa-l impinga pe Virgin Lou la o parte, si isi recastiga locul.) Daca mi se fura datele? Daca mi se fura datele? Ce ma fac? Ce ma fac? Politia? Securitatea? Va rog, paziti-ma. Un nebun a incercat sa-mi fure datele! Politiaaa!!!

De obicei, oamenii isi schimbau conturile, isi schimbau avatarurile, stateau mai mult pe invisible, ca sa il evite pe Virgin Lou.

Fiecare sign out era o mica victorie in plus.

Urmatoarele papusi- un alt avatar al lui Lu, de data asta o fata. Foarte sexy, frumoasa. Poarta ca semn distinctiv caciula. Lui Lu. Celalalt- un Ken doll.

Te iubesc.

O, da, da, da... Si eu te iubesc, papusa. Cand ne vedem si noi?

Aaaa... Te iubesc asa, omeneste.

(Pauza)

Da, da, da... Sigur.

Serios.

Sigur, sigur, sigur... (Ken rade in hohote.)

De ce nu ma crezi? Sunt lesbiana. Nu imi place de tine ca barbat. Imi place de tine ca om.

(Pauza)

Ca om?

Da.

(Pauza.)

Ken se uita in jur, in stanga si in dreapta.

Ca om???

Da. Oamenii sunt frumosi, nu esti de acord?

Da, da, da... Sigur.

Oamenii sunt frumosi, destepti si curati. Nu exista fiinte mai frumoase decat oamenii.

Oamenii sunt o comoara.

Cine ti-a dat adresa mea? Ce vrei de la mine?

Nimic.

Spune-mi ce vrei de la mine ca te fac praf!!! Praf te fac! Iti tai fatza aia frumoasa pana ti-o fac zdrente, ai inteles?

Da, da, da, am inteles. Fa-mi ce vrei.

Papusa Ken da in pausa Virgin Lou, care nu se apara deloc.

Papusa Ken ramane singura.

Ce nebunie. Ce nebunie. Nu stiu ce m-a apucat. Nu sunt un om violent. Dar fata aia... fata aia... Si-o merita. Ati vazut ce a facut? Nu poti face asa ceva. Nu se poate face asa ceva. Nu se poate. ( se tavaleste pe jos, plangand ) Ce vrea de la mine?? Ce vrea de la mineeee?

Il vedem apoi pe Virgin Lou- barbatul, imbracat ca un pom de Craciun. Canta un colind de Craciun.

Vocea povestitorului: Imaginatia lu Lu nu avea limite. Putea face orice ca sa destabilizeze intreg globul. Era teroristul ascuns din coltul fiecarui link pe care il cauti.

Virg. Lou: Blink, blink, blink! Sunt aici pentru toti. Am cadouri pentru toti!! O vacanta in Grecia? Un turneu in Amsterdam? Bilete la Chemical Brothers? Bani pe doua luni? Un job in domeniul artelor?

(strigate speriate.)

Pov: Nimeni nu se apropia sa ia. Toti erau ingroziti de aceasta boala care parea sa se intinda din ce in ce mai mult. Poate cel mai derutant a fost cand Virgin Lou a reusit sa faca smiley-urile de pe Messenger sa vorbeasca unul cu altul.

Se aud sunete suprapuse- foarte multe voci subtiri, cu diverse exclamatii, toate starile de la smileys suprapuse una peste alta.

Din nou, fata:

Hei, smileys!

Liniste.

Hug?

Se aude un raspuns- onomatopee.

Ia uita-te in dreapta ta!

Hmm?

Dreapta!

Se aude un sunet, ca si cum cineva s-ar intoarce- un fel de scartait.

Se aude un plans.

V.P: Si atunci smiley-ul hug il vazu pe smiley-ul broken heart... si il lua in brate. De atunci. Broken heart nu mai era asha trist, shi hug avea pe cine sa imbratisheze... De atunci, cele doua se tineau in brate tot timpul, si nu mai puteau fi folosite asa cum trebuie. Nimeni nu se gandise ca smiley-urile erau asha autiste, fiecare in patratica lui. Acum formau un adevarat sat, si cu greu mai puteau fi convinse sa se desprinda si sa isi indeplineasca functia. Oamenii au fost derutati de un asemenea eveniment, si, evident, au intrat in panica.

Apare tot ken, acum in postura unui prezentator Yahoo.

Forte extraterestre au invadat spatiul Internetului. Un fenomen bizar ne poate pune in garda in legatura cu potentiale viitoare evenimente neprevazute: smiley-urile de la Yahoo Messenger au prins viata. Lucrurile au scapat cu totul de sub control. Experti in materie de Internet au inceput sa cerceteze fenomenul, dar din pacate nu ne pot oferi inca nici un raspuns... Ingrijorati de teroarea galbena, oamenii nu mai pot folosi messenger-ul. Se vorbeste despre sfarsitul lumii. Da, tot ce e posibil. Sfarsitul lumii se apropie. Trebuie sa avem grija.

V.P.: Desi toata lumea se panicase, smiley-urile erau, in sfarsit, active si fericite. Il idolatrizau pe Virgin Lou.

Se aud sunete lungi de pupaturi, childish.

Din nou Virgin Lou- fata.

V.L: Hey, smileys! Da, da, da... si eu va iubesc. Stiti ce? Uite, in semn de multumire, va rog sa faceti un singur lucru- de cate ori va acceseaza cineva, spuneti-i ceva frumos, sau cantati-i un cantecel sa-l binedispuneti. Ce ziceti?

Incuviintare.

Din nou Prezentatorul, ravasit: Noi stiri!! Smiley-urile au inceput sa comunice cu utilizatorii lor. Unele din ele zic buna dimineata, altele dau semne ca vor sa se angajeze intr-o serie intreaga de discutii. Un cantec terorist se aude de fiecare data cand smileys sunt solicitati. Nu stim inca ce se urmareste prin acest plan, insa pregatim negociatori care sa astepte o eventuala confrunatre cu forta din spatele tuturor acestor pericole.

Se aude marshul smiley-urilor, cu Virgin Lou baiatul shi Virgin Lou fata in frunte. Ei marshaluiesc triumfator si canta.

Niciun comentariu: