duminică, 8 februarie 2009

Piesa pe acte si scene

[Location: Andreea Verde's computer

Type: Microsoft Word 97-2003 Document

Created: 26 martie 2005 10:10:00]


Piesa pe acte si scene


ACT I

Scena 1: Adela mananca bomboane si bea votca. Se intoarce Mircea. Discutii in legatura cu Hegel si Anatole France. Vine Peter citind ziarul. Mircea ii spune Adelei ca sunase mama ei din Canada. Mircea si Peter discuta despre momentul coregrafic din piesa si despre modificarile de ultim moment ale lui Mircea.

Scena 2 : Apare Elena, colega Adelei. Discutie despre « masinaria » lui Mircea din biblioteca la care nu avea voie sa umble nimeni. Elena invatase niste pasi noi la dans si dorea sa participe la momentul coregrafic din piesa lui Mircea. Demonstrandu-le pasii cu care vroia sa joace in spectacol nu face decat sa cada in penibil,

Scena 3 : Peter si Mircea incearca sa-si termine partida de sah care dura de o luna… Discutii despre mama Adelei care plecase in Canada cu un american si uitase ca are un copil… Mircea ii spune lui Peter ca are cancer la plamani, in timp ce savureaza o tigara.

Scena 4 : Discutie intre Adela si Mircea, despre cum ea trebuie sa invete sa se descurce si fara el… Conflict care genereaza o cearta, pentru ca Adela percepe gresit ceea ce ii spune Mircea si are impresia ca a manipulat-o.

Scena 5 : Vin actorii la repetitii. Mircea o sa afara din spectacol pe o tipa care comenta mult prea mult le spune ca are cancer si ca doreste sa-si regizeze moartea joi, pe scena, in cadrul spectacolului ca si cum ar face parte din momentul coregrafic. Toti sunt socati, dar continua repetitiile.

Scena 6 : Discutie intre Mircea si Peter despre regizarea mortii pe scena si despre moarte in general.

ACTUL II
Este prezentat spectacolul lui Mircea, sub forma unei batalii pe tabla de sah. In final moare atat in spectacol cat si in realitate.

ACTUL III
Adela singura, bea, mananca bomboane, incearca sa fumeze. Citeste din volumul lui anatole france, apoi ia din biblioteca masinaria lui Mircea la care nimeni nu avea voie sa umble. Era un proiector de poze. Pe perete sunt proiectate poze din copilarioa ei, inconjurata de familie. In final ramane o poa cu adela si mircea.

Niciun comentariu: